Rubinlay
Fogászati Központ
Budapest
1068 Városligeti Fasor 32

- Dr. Strausz Ágnes - +36 20 953 3747 - Dr. Rubányi Pál - +36 20 943 4959 - Rendelő - +36 1 343 3449, +36 20 923 8814 -

Bejelentkezés: +36 20 923 8814

Munkatársaink

Dr. Balogh Enikő

Dr. Balogh Enikő
rubinlay@medicorner.eu
Fogszakorvos, fogszabályozás

2018-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Fogrovostudományi Karán. Az egyetem évei alatt bár minden fogorvosi szakirányban találtam valami szépet és szerethetőt a fogszabályozás iránti érdeklődésem még inkább felerősödött. Már a diplomaszerzés évében elkezdtem a rezidensképzést a Semmelweis Egyetemen Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézetében. Az elmúlt években rengeteg lehetőségem nyílt a legnagyobbaktól tanulni. Hatalmas hálával és köszönettel tartozom tutoromnak, Dr. Horváth János Főorvos úrnak.

Részt vettem számos hazai és külföldi konferencián például 2018-ban Prágában a Dental Summiton, 2019-ben Bercelonában a BCN Ortho Congressen, 2021-ben A Római GET Symposiumon. . Az Euroópai Orthodonciai társaság, a European Aligner Society, a Magyar Állcsont-Orthopédiai és Fogszabályozási Társaság tagja vagyok. Publikációim digitális fogszabályozás témában jelentek meg. 2019-ben tartottam előadást Siklóson a VIII. Tóth Pál Vándorgyűlésen, ami az MFE Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság Szompóziumán, szintén fogszabályozás témában. 2021-tól vagyok a fogszabályozás Fogszakorvosa, de a tanulást a fejlődést azóta is folyamatosan tart. 2022-ben részt vettem Dél-Koreaban Seolban a Yonsei University Mini Rasidency programján, 2023-ban Antwerpenben A Perio Master Clinic konferencián, Torinoban Az EAS-European Aligner Society éves konferenciáján, Osloban EOS, a Európai Ortodonciai Társaság éves konferenciáján, Firenzében a Leone Symposiumon, Budapesten az American Ortho képzésein, Savaria Dent által Szervezett Geiorgio Fiorelli előadásán, ősszel Rómában a 2. Biomechanikai Világ Symposiumon és a SIDO konferencián.

Friss diplomásként a rezidens képzés mellett a DentálKópé mesebeli gyerekfogászaton vettem fel a harcot a fognyűvő manókkal. Bár mára már a hivatásom gyakorlása főként szakterületemre, a fogszabályozásra szűkült le, a mai napig foglalkozok gyerekfogászattal is. Mindig kihívás gyerekeket kezelni. A gyermekfogászati kezelés során legfőbb célom elérni, hogy a gyerekek szeressenek fogorvoshoz járni, váljanak lelkes fogmosókká, értsék meg a szájápolás miértjét és fontosságát még mikor tejfogaik vannak, hogy amikor már maradó fogaik lesznek, tudatosan figyeljenek oda azok épségére, igényük legyen a rendszeres kontrollra és önfeledt mosollyal, magabiztos felnőttként tudjanak jó példát mutatni a következő generációknak. Nem utolsó sorban a fogszabályozás alapfeltétele is a jó szájhigiéna és a rendszeres kontroll. Szeretem a komplex kezeléseket, hiszek a csapatmunka sikerében. Hivatásom a fogszabályozás és az életre szóló mosolyok.