Rubinlay
Fogászati Központ
Budapest
1068 Városligeti Fasor 32

- Dr. Strausz Ágnes - +36 20 953 3747 - Dr. Rubányi Pál - +36 20 943 4959 - Rendelő - +36 1 343 3449, +36 20 923 8814 -

Bejelentkezés: +36 20 923 8814

Parodontológia

Hazánk lakosságát egyre növekvő mértékben érinti a fogágybetegség. Ez a népbetegség nem csak a fogak egészségét veszélyezteti, hanem az egész szervezetre hatással van. Nem minden ínygyulladás alakul át fogágybetegségbe, de célunk minél hamarabb felismerni a problémát. Keressen minket bizalommal.

Esztétikai fogászat

Fogfehérítés már akár egy óra alatt is lehetséges, köszönhetően a mai kor technikájának!

Tovább...

Konzerváló fogászat

Gyökérkezelés, amikor fogszuvasodás, sérülés vagy egyéb okból sérül vagy elhal az ideg. A gyökértömés hermetikusan elzárja a fogágy mélyebb szöveteit a külvilágtól, így lehetővé válik a fog vagy a gyökér megtartása és a gyökércsúcs körüli krónikus folyamatok megelőzése illetve megszüntetése.

Tovább...

Fogpótlás

A hiányzó fogak pótlásának egyik módja a hídkészítés, amihez a környező fogakat pillérként használjuk fel. Amennyiben a pillérfog egészséges, inlay-vel horgonyozzuk el a hidat és nem csiszoljuk le az ép fogat. A hiányzó fogak pótlásának másik módja az implantálás (fogbeültetés), ahol a csontban elhelyezett implantátumok, biztonságos alapjai lehetnek a legmagasabb színvonalú fogpótlásoknak.

Amikor a megmaradt fogak száma, illetve elhelyezkedése nem teszi lehetővé a rögzített fogpótlás készítését, akkor kivehető fogpótlást csinálunk. A rögzítő rendszerek láthatatlan módon, igen stabil megoldást nyújtanak ma már. Teljes foghiány esetén kivehető fogpótlást, vagy implantátumok segítségével elhorgonyzott, teljesen stabil fogpótlást készítünk.

Ma az egyik legmodernebb megoldás a fémmentes cirkónium-dioxidból készült fogpótlás, mely nem tartalmaz fémet és élethű, természetes hatású fényáteresztő képessége miatt is.

Gyermekfogászat

Gyermekfogászatban kiemelt fontosságú a barázdazárás, mely egy preventív teljesen fájdalommentes beavatkozás. A már kibújt maradó fogazat mély barázdákkal rendelkezik, ezt nagyon nehezen tudják tisztítani a gyermekek. A barázdák megtisztítása után egy speciális fényrekötő folyékony anyagot használunk, ami feltölti ezeket a mély barázdákat, és segíti megelőzni a szuvasodás kialakulását. Az első tejfog kibújásakor már szükség lehet fogorvosi ellátásra, ilyenkor játékosan szoktatjuk hozzá a gyerekeket a rendelő hangulatához. A szuvas fogakat időben érdemes ellátni és a gyerekeket megtanítani a helyes szájápolásra. Minden kezelés alkalmával megvizsgáljuk, hogy szükség van-e fogszabályozó készülékre. Amennyiben szeretné, hogy gyermeke örömmel és félelem nélkül látogasson el a fogorvoshoz akkor keressen minket bizalommal.

Fogszabályozás

Bármely életkorban szeretné tökéletesíteni mosolyát, fogszabályozási módszereink segíthetnek Önnek. A gyerekek korai harapási rendellenességének felismerése nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy később maradó fogaik tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz. Felnőtt korban sem késő fogszabályozni, hiszen a torlódott, nem jól érintkező fogak további fogászati problémákat vetnek fel. Rögzített és kivehető készülékek is elérhetőek rendelőnkben. Léteznek fém, illetve fémmentes porcelán rögzített fogszabályzók is. Mai legmodernebb típus a láthatatlan kivehető sínes megoldás. Keresse bizalommal szakorvos kollegáinkat.

Szájsebészet

A szájsebészeti beavatkozásokat rendelőnkben specilista, szájsebész szakorvos végzi. Ilyen beavatkozások: komplikált foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, foggyökér eltávolítás, arcüreg emelés (sinus lift), ciszta eltávolítás (resectio), arcüregzárás, csontpótló műtétek és implantátumok beültetése.

Tovább...

Implantológia

Az implantáció (köznyelvben fogbeültetés) a mai legmodernebb, így a legjobb eredményekkel kecsegtető fogpótlási módszer. A fogászati implantáció során mesterséges foggyökér beültetésére kerül sor a csontállományba. Az implantátum segítségével egy vagy akár az összes fog hiánya is pótolható. Az implantációt minden esetben egy háromdimenziós CT felvétel előzi meg, mely alapján az implantátum behelyezés pontosan megtervezhető.