Rubinlay
Fogászati Központ
Budapest
1068 Városligeti Fasor 32

- Dr. Strausz Ágnes - +36 20 953 3747 - Dr. Rubányi Pál - +36 20 943 4959 - Rendelő - +36 1 343 3449, +36 20 923 8814 -

Bejelentkezés: +36 20 923 8814

Miért nem járunk fogorvoshoz?

Az esztétikus megjelenésnek, szép mosolynak kritériuma szubjektív fogalom. Mindannyian a legjobb formánkat akarjuk elérni, megjelenésünket mind mások, mind magunk számára a legmagasabb igényeknek megfelelően szeretnénk kialakítani. Nehéz eldönteni, hol is kezdjük: frizuránk, bőrünk, ruhánk...
Mert fáj?

Az emberek többsége inkább hónapokon keresztül fájdalomcsillapítókon élve tűri a fájdalmat, pedig a mai kezelések megszüntetik azt, megelőzik a további betegségek kialakulását, és fájdalommentesek.
Mert drága?

Ha időben elmegyünk a fogorvoshoz, sokkal kevesebb beavatkozásra lehet szükség, a fogak életben tartására nagyobb esély van, a parodontium ép állapotának megőrzésével elkerülhetőek a fogak elvesztése. Az ép fogazat megőrzése, a prevenció, illetve a már elkészült kezelések hatékonyságának megőrzése költségkímélőbb, mint a komolyabb beavatkozások, melyek az elhanyagolt fogazat következményei.
Mert időigényes?

Ma már előre egyeztetett időpontban, várakozás nélkül fogadják a legtöbb helyen a pácienseket.

Könnyű belátni, hogy az egészség az egyik legnagyobb kincsünk. Fogaink szerves részei testünknek, mosolyunk az egyik fontos kiegészítője megjelenésünknek. A fogászati ellátás célja ma már nem csak funkcionális, hanem esztétikai is.

A fogorvos elsődleges feladata a gyógyítás, de egyre nagyobb igény mutatkozik a különböző esztétikai-fogorvosi beavatkozásokra, mint például a természetes fogazathoz illeszkedő restauráció, fogfehérítés, fogékszerek ragasztása.

Mindehhez alapvető feltétel az ép, gyulladásmentes íny, amely a fogorvosi rendelőben elvégzendő kezelések alapja.

Nagyon fontos a fogágybetegség kialakulásának megelőzése, helyes szájhigiéniára való nevelés. A fogágybetegség előfordulási gyakorisága az életkor előrehaladtával arányosan nő, összességében a fogelvesztések mintegy feléért a parodontitis a felelős. Az ínygyulladás szövetpusztulással jár, amely sokszor irreverzibilis, tapadásveszteséghez, foglazuláshoz vezet.

A rendelőben szerzett tapasztalatok szerint különböző okai lehetnek:

  • a nem megfelelő szájhigiénia,
  • a fogágybetegségek többségét később ismerik fel, felismerés után is csak bizonyos százalékuk részesül megfelelő kezelésben,
  • rossz étkezési szokások, helytelen életmód,
  • örökletes vagy szerzett betegségek, mint például cukorbetegség, immunhiányos állapotok.

A fogágy pusztulásának kialakulásához számos helyi és általános rizikótényező együttes meglétére van szükség. Mindezen tényezők figyelemmel kísérése szükséges ahhoz, hogy időben felismerjük a betegséget, majd megfelelő szakmai ismeret birtokában gondozzuk a már kialakult fogágybetegséget. Az ép fogágy legnagyobb ellensége a fogak körül tartósan megmaradó lepedékekből kialakuló fogkő. Ennek rendszeres eltávolítása három-hat havonta elengedhetetlen. Ebben segítenek a dentálhigiénikusok, akik speciális szakképesítésen vesznek részt, megszüntetik az ínygyulladást, fog- és szájápolási tanácsokat adnak, segítik a fogorvos munkáját.

Az összes szájüregi betegség 90-95%-a fogszuvasodás és a fogágybetegség, amelynek kialakulása a plakk-képződésre vezethető vissza. Ezek többsége megelőzhető megfelelő szájhigiéniával.

Melyik a legjobb fogkefe? Ezzel a kérdéssel szembesülnek naponta a fogorvosok és szájhigiénikusok. A gyártó cégek folyamatosan bővülő kínálattal látják el a piacot, egyre tökéletesebb fogkefékkel. Klinikai tanulmányokban, ahol ugyanannak a gyártó cégnek az elektromos és kézi fogkeféjét hasonlították össze, azt tapasztalták, hogy mindkét fogkefetípus harmincnapos alkalmazása után csökkent a szájhigiénia, ennek következtében nő a plakk mennyisége és a gingivitis mértéke. Klinikai vizsgálattal bizonyították, hogy az elektromos fogkefe hatékonyabb, mint a kézi fogkefe. Az elektromos vagy elemes fogkefe kis kerek fejet hordoz a fogak egyenkénti tisztítása érdekében, és rezgőmozgással képes tisztítani a hozzáférhető fogakat, fogközöket és az ínyvonal alatti területeket. A professzionális szájhigiénia alapvető része még a szájzuhany, fogselyem, fogköztisztító kefe, stb.

Korszerű rendelőnkben várakozás nélkül fogadjuk pácienseinket, az alapos szájvizsgálat - röntgen, onkológiai szűrés, parodontium állapotának felmérése, fogszuvasodások és foghiányok regisztrálása - után személyre szóló komplex kezelési tervet készítünk. A kezelések fájdalommentesek és a modern technikák és anyagok segítségével ma már megfelelnek az esztétikai elvárásoknak is.